Plakaten før og nå, Moulin Rouge, Paris og "City by night"

Plakaten, Moulin Rouge, Montmartre, og «City by night»

Hva har den nye plakaten og en gammel vindmølle til felles? Når du går ut av Anvers-t-banestasjonen i Paris, vil du merke en markert forandring i miljøet. Publikum her er «edgier» og raskere, neonskiltene flasher, hallikene lener seg i døråpninger og sexbutikker selger saker du aldri har tenkt på. Utallige nasjonaliteter blander seg på de overfylte fortauene. Og mens Montmarte er gentrifisert og noe «normalisert» i disse dager, er de nærliggende områdene det absolutt ikke.

Selv om Moulin Rouge’s central square ligger på nivå med Place Blanche på Boulevard de Clichy, ligger Moulin Rouge fortsatt i utkanten av Montmartre-området. Det faktum at det er like ved siden av Place Pigalle og Musée de l’Erotisme, har ikke hjulpet på å glatte over det skandaløse utseende. Og likevel, takket være suksessen til Féérie og dens gastronomiske restaurant, har kabaretten blitt et symbol på fransk raffinement, og vindmøllen blir foreviget på alle slags suvenirer, det være seg plakater eller nips.

Plakaten nå og da

Moulin Rouge, kanskje den mest berømte kabaretten i verden, åpnet i 1889 på Boulevard de Clichy. Den ble umiddelbart en suksess, takket være de legendariske danserne og sangerne som ble udødeliggjort av plakat-tegneren Toulouse Lautrec. Som La Goulue, Nini Patte en l’air, Grille d’Egout og mange andre. Og har senere også vært scene for blant andre Mistinguett, Josephine Baker og Maurice Chevalier.

Perfekt synkronisert med omgivelsene ble møllen et symbol For Molin Rouge. Kabareten gled naturlig inn det omkringliggende landskapet, og har siden den gang satt sitt preg på Montmartre-området, med sin ekstravagante deco og fullstendig opplyste fasade.

BlaBlaCity-nigt er inspirert av dette området i Paris, med all sin travelhet og alle sine lyder. Sine røde horelys, sine skinnende glass og sine mange blinkende fasadeskilt. Mørke og prakt, skit og glitter hånd i hånd. En natt i BlaBlaCity er absolut verdt turen. Velkommen til dårenes by!

Se også:
https://www.pariscityvision.com/en/paris-by-night/moulin-rouge/cabaret-history

Les også:
http://wallroom.no/blogg/tre-betydningsfulle-villaer-i-stilarten-modernisme-og-funksjonalisme/

Del dine tanker